La 26 septembrie 2022 în cadrul Instituției Publice „Alexandru cel Bun” a avut loc deschiderea activității Ziua Limbilor Europene!

Elevii au împărțit cadrelor didactice pliculețe de ceai cu bilețele scrise în patru limbi: româna, rusa, engleza și franceza.

În cadrul pauzei, elevii au fost invitați să dea ascultare atât beneficiilor cunoașterii unei limbi străine, cât  și oportunităţilor pe care le prezintă pentru viaţa personală şi profesională și provocați la o discuție pe această temă;

La pauza cea mare, două eleve de liceu, au luat interviu de la dragii profesori și chiar de la unii școlari, adresându-le întrebări.

Pe parcursul pauzei de la lecția patra, elevii au identificat numeroase exemple de expresii uzuale pentru a începe o conversație în diferite limbi și, pornind de la acesta, au discutat despre unele situații care pot fi folosite.

A fost prezentat un filmuleț, unde a fost inclusă călătoria unui personaj în mai multe țări străine, care fac parte atât din Europa de Vest cât și cea de Est.

Activitatea a fost încheiată prin expunerea părerilor proprii cu referire la ce e  esențial pentru ca să cunoaștem una sau mai multe limbi străine.