Asistența Medicală

În instituțiile de învățământ, punctul medical are un rol esențial în menținerea sănătății și a bunăstării elevilor și a personalului didactic. Această unitate medicală este responsabilă cu monitorizarea stării de sănătate a elevilor, oferirea primului ajutor în caz de urgențe și promovarea unui stil de viață sănătos.

Printre activitățile desfășurate de către punctul medical se numără: administrarea de tratamente simple, monitorizarea temperaturii și a tensiunii arteriale, acordarea primului ajutor în caz de necesitate și ducerea evidenței documentelor medicale ale elevilor. De asemenea, punctul medical este implicat în proiecte și campanii de sănătate, care au ca scop educarea elevilor și a personalului didactic cu privire la igiena personală, alimentație sănătoasă, prevenirea bolilor și a comportamentelor riscante.

În concluzie, activitatea punctului medical din instituțiile de învățământ este vitală pentru menținerea stării de sănătate a elevilor și a personalului didactic. Prin acțiunile lor, aceștia contribuie la promovarea unui mediu școlar sigur și sănătos.

Gulienco Maria

Velescu Dorina