Mesaj pentru elevi


Dragi colegi, părinți și elevi!

Bine ați venit pe pagina web a Instituţiei Publice Liceul Teoretic ”Alexandru cel Bun”

din oraşul Sîngera, mun. Chișinău.

   Școala reprezintă locul formării noastre ca oameni, iar alegerea unei şcoli este prima treaptă a acestei deveniri.

   Având o istorie vastă, Liceul Teoretic „Alexandru cel Bun” se mândrește cu o experiență didactică însemnată. Misiunea noastră este de a contribui la creșterea gradului de educație obligatorie pentru elevii din clasele I-IX, prin dezvoltarea unui sistem educațional performant care să permită elevilor formarea de caractere complexe și armonioase. Sunteți aici pentru că vă doriți un liceu unde siguranța, atenţia şi grija față de copilul dumneavoastră este primordială.

   Liceul Teoretic „Alexandru cel Bun” inspiră elevii spre a creşte moral dar şi spiritual, îi ajutăm să se descopere, să înveţe, să fie curajoşi şi curioşi, să persevereze în atingerea rezultatelor şi performanţelor.

   Dacă sunteţi noi în familia „Alexandru cel Bun”, tocmai aţi intrat într-o şcoală foarte specială. „Alexandru cel Bun” este o comunitate educaţională unită şi strânsă care promovează dezvoltarea socială și educaţională a tuturor elevilor săi într-un mediu sigur şi prietenos.

   Personalul nostru didactic lucrează cu aproximativ 1448 de elevi din clasele I-XII. În completarea curricumului de bază, şcoala noastră vine în întâmpinarea elevilor în vederea pregătirii lor pentru olimpiadele naţionale şi internaţionale la materii de bază precum matematica, informatica, limba română, limba străină, istorie, geografie, etc. De asemenea, noi vă oferim şi un program extracurricular vast ce include cluburi precum: robotică, dramă, arte, dans, muzică, cor, fotbal, etc.

    Părinţii sunt întotdeauna bineveniţi la noi la şcoală. Noi vedem părinţii noştri ca parteneri egali în asigurarea unor experienţe educaţionale importante copiilor noştri. Totodată, vă încurajăm să participaţi activ în programele şcolii şi în activităţile de la clasă.

   Vă invităm să faceţi parte din comunitatea noastră ce lucrează în echipă în slujba elevilor săi! Vă aştept oricând să discutăm fie despre o sugestie, o preocupare sau doar despre o “poveste bună”!

Vă aşteptăm cu drag la liceul nostru!


Other news

 • Ziua Globală a Tineretului în Acțiune

  Ziua Globală a Tineretului în Acțiune

  „Global Youth Service Day/Ziua Globală a Tineretului în Acțiune” (GYSD 2023) este un proiect civic și ecologic, defășurat la nivel internațional, la care elevii Liceului Teoretic „Alexandru cel Bun” au participat pentru al doilea an consecutiv.În cadrul proiectului, elevii claselor a X-a ”C” și a IX-a ”E” împreună cu profesoara de limba engleză, dna Bandalac […]

 • Donație de mobilier școlar din Olanda

  Donație de mobilier școlar din Olanda

  Cea mai frumoasa colaborare dintre Liceul Teoretic „Alexandru cel Bun”, Fundatia „Sports for Children” și Fundația „Aksai” din Olanda: 350 de bănci școlare și 350 scaune școlare au fost donate liceului din Sîngera. În zi de vacanță elevii noștri au fost extrem de receptivi și au ajutat profesorii să amenajeze clasele cu mobilier școlar. O […]

 • Masa rotundă cu tema: ,,Rolul lecturii în viața omului”

  Masa rotundă cu tema: ,,Rolul lecturii în viața omului”

      Despre cărți, despre importanta carților în viața fiecărui om, începând de la poveștile citite nouă, apoi noi – copiilor noștri, așa perindându-se, acest obicei frumos. Astăzi în cadrul bibliotecii din IPLT ,,Alexandru cel Bun”, orașul Sîngera, am asistat la o masa rotundă, cu tema: ,,Rolul lecturii în viața omului”, prezent fiind și scriitorul […]