Lansarea Serviciului de patrulare pe biciclete în Sîngera, Dobrogea, Revaca, Floreni și Chetrosu
Asociația pentru Motivație și Dezvoltare Comunitară, în parteneriat cu autoritățile, a lansat Serviciul de patrulare pe biciclete în Sîngera, Dobrogea, Revaca, Floreni și Chetrosu.
În cadrul mesei rotunde, la lansarea evenimentului, pe 17 septembrie 2021, partenerii de implementare – administrația publică locală, inspectoratele de poliție, instituțiile școlare și societatea civilă din localitățile care vor fi patrulate pe biciclete, și-au luat angajamentul să susțină inițiative, astfel încât serviciul creat să răspundă nevoilor cetățenilor și să sporească încrederea oamenilor în poliție.
În perioada următoare, cu suportul financiar al Uniunii Europene și Fundației Soros Moldova, vor fi organizate un șir de activități în comunități pentru a informa oamenii despre principiile de activitate polițienească comunitară, bazată pe drepturile omului și importanța cooperării cu poliția locală, dar și vor fi organizate ateliere de instruire pentru echipele de voluntari.
Serviciul de patrulare pe biciclete este lansat în cadrul proiectului Parteneriat cu comunitatea, implementat de către AO “Asociația pentru Motivație și Dezvoltare Comunitară”, în cadrul Proiectului “Promovarea activității Poliției bazată pre Drepturile Omului în Republica Moldova”, finanțat de Delegația Uniunii Europene, cofinanțat și implementat de Fundația Soros Moldova
Consilierii și voluntarii din cadrul Consiliului Local de Tineret din Sîngera susțin și se implică activ în cadrul acestui proiect. La lansare a fost prezent vicepreședintele Consiliului, Daniela Mihalachi. Vă îndemnăm să vizionați următoarele reportaje, în care tînără voluntară Tatiana Pănuță (Secretar General al CLTS) a strălucit prin deplina sa fire responsabilă și binevoitoare.😏😁
Reportaj JurnalTv: https://youtu.be/bHSb1vU4wwA