Violența! O întâlnim peste tot, pe stradă, la televizor, în ziare, la școală, în magazine, de multe ori acasă și începem să credem ca face parte din existența noastră, deci trebuie să o tolerăm. FALS!
Din punct de vedere psihologic, atunci când vorbim de agresivitate/violență, ne referim și la nevoia de putere și control, nevoie care, dintr-un motiv sau altul, nu pot fi îndeplinite prin căi sănătoase, normale. Atunci când nu ne putem exercita puterea și controlul asupra noastră, tindem să extindem această nevoie și să o satisfacem, în exterior, prin încercarea de a-i controla pe ceilalți.

Violența poate fi exprimată atât verbal cât și fizic și vinovăția creării situației agresive este împărțită: un procent mare ii revine celui ce nu-și poate exprima în mod adecvat nevoile și cerințele și recurge la violență și un alt procent îi revine celui ce tolerează un astfel de comportament și nu ia nici o măsură în a se proteja pe sine, pe ceilalți și chiar pe agresor. Este vorba de responsabilitate.