Dragi colegi, părinți și elevi!

Bine ați venit pe pagina web a Instituţiei Publice Liceul Teoretic ”Alexandru cel Bun”

din oraşul Sîngera, mun. Chișinău.

   Școala reprezintă locul formării noastre ca oameni, iar alegerea unei şcoli este prima treaptă a acestei deveniri.

   Având o istorie vastă, Liceul Teoretic „Alexandru cel Bun” se mândrește cu o experiență didactică însemnată. Misiunea noastră este de a contribui la creșterea gradului de educație obligatorie pentru elevii din clasele I-IX, prin dezvoltarea unui sistem educațional performant care să permită elevilor formarea de caractere complexe și armonioase. Sunteți aici pentru că vă doriți un liceu unde siguranța, atenţia şi grija față de copilul dumneavoastră este primordială.

   Liceul Teoretic „Alexandru cel Bun” inspiră elevii spre a creşte moral dar şi spiritual, îi ajutăm să se descopere, să înveţe, să fie curajoşi şi curioşi, să persevereze în atingerea rezultatelor şi performanţelor.

   Dacă sunteţi noi în familia „Alexandru cel Bun”, tocmai aţi intrat într-o şcoală foarte specială. „Alexandru cel Bun” este o comunitate educaţională unită şi strânsă care promovează dezvoltarea socială și educaţională a tuturor elevilor săi într-un mediu sigur şi prietenos.

   Personalul nostru didactic lucrează cu aproximativ 1448 de elevi din clasele I-XII. În completarea curricumului de bază, şcoala noastră vine în întâmpinarea elevilor în vederea pregătirii lor pentru olimpiadele naţionale şi internaţionale la materii de bază precum matematica, informatica, limba română, limba străină, istorie, geografie, etc. De asemenea, noi vă oferim şi un program extracurricular vast ce include cluburi precum: robotică, dramă, arte, dans, muzică, cor, fotbal, etc.

    Părinţii sunt întotdeauna bineveniţi la noi la şcoală. Noi vedem părinţii noştri ca parteneri egali în asigurarea unor experienţe educaţionale importante copiilor noştri. Totodată, vă încurajăm să participaţi activ în programele şcolii şi în activităţile de la clasă.

   Vă invităm să faceţi parte din comunitatea noastră ce lucrează în echipă în slujba elevilor săi! Vă aştept oricând să discutăm fie despre o sugestie, o preocupare sau doar despre o “poveste bună”!

Vă aşteptăm cu drag la liceul nostru!