CUM
CONVINGEM COPIII
SĂ CITEASCĂ

1. Citim pe rupte

Exemplul personal contează! Ne facem timp pentru lectură și savurăm cărți bune, apoi vorbim cu entuziasm despre ele.

4.Le lăsăm timp liber

Nu le supraîncărcăm programul.

2.Cumpărăm cărțile potrivite

Căutăm cărți originale, bine scrise, tinând cont de vârsta, pasiunile și personalitatea copilului. Calitate, nu cantitate

5.Le oferim experiențe

După lectură: schimbăm impresii, facem activități, vedem un film tematic, îl discutăm.

3.Nu impunem lectura

Nu îi obligăm și nu transformăm lectura întro pedeapsă – mai bine atingem punctul 2! Găsim cărți captivante!

6.Dacă este deja un pasionat de lectură…

Cumpără-i tot timpul volume noi, astfel încât să îi cultivi și mai mult pasiunea pentru citit.

Serviciul Bibliotecii ” Ora de Coding ”

Serviciul Bibliotecii ” Ora de Coding ”. În acest an se desfășoară în perioada: 07.11 – 11.11.22. Biblioteca IPLT ” Alexandru cel Bun ” își aduce aportul la implimentarea conceptului de învățare pe tot parcursul vieții prin inițierea unor proiecte cultural-educative moderne pentru copiii de toate vârstele.
” Ora de Coding ” reprezintă o introducere de o oră în știința computerului si programare, cu scopul de a învăța limbajul specific și de a arăta că oricine poate învăța bazele acestuia. Este o mișcare globală care se desfășoară simultan în circa 180 de țări, în luna decembrie.
Astăzi , am desfășurat acest serviciu, cu elevii clasa VII-E, unde:
  1. au evoluat în gândire;
  2. s-au confruntat cu noi provocări;
  3. au aflat informații noi;
  4. și-au dezvoltat abilitățile de rezolvare a problemelor;
  5. au creat, au lucrat în echipă;
  6. au Evoluat !

La sfârșitul ” Orei de Coding ”, toți au primit -Primul ”Certificat de Programator”. Copiii au fost veseli, curioși, entuziasmați, cu emoții pozitive.

Salonul Internațional de Carte, ediția XXIV

Salonul Internațional de Carte, ediția XXIV. Cartea Surpriză „Radu, bunica și câinele Bumbu” -Spiridon Vangheli. Cea mai frumoasă „Călătorie în lumea Cărților”, întâlniri cu scriitorii- Iurii Miron, Petru Ghețoi.

Când profesorii au „Ochi” între lecții, mai trec pe la bibliotecă, unde tot lucrează 🤗.
Am ascultat „Povestea unui embrion” , scrisă de Tudor Chirilă. Frumos, expresiv citită de colega Oprea Anastasia.
Utilizatorii „Setoși de Carte” înainte de vacanță. Le mulțumesc diriginților,care din clasele primare le dezvoltă „Gustul pentru Lectură”

Scriitorul Anatol Caraman la Liceul Teoretic „Alexandru cel Bun”

Micii utilizatori din clasele primare ai IPLT ” Alexandru cel Bun ” au avut ocazia să-l cunoască pe scriitorul Anatol Caraman. Un OM mult ca un izvor, care le-a împarțit și copiilor din lumina Domniei Sale.
Dl. Anatol Caraman, a propus spre lectură pentru micii utilizatori 3 cărți: „Povestiri pentru copilași cuminți și iubiții lor părinți”, ”Poezii” și ” 50 de ghicitori ”.
Copiii au fost încântați, entuziasmați, întâlnind și vorbind prima dată în viața lor cu un scriitor. Cărțile fiind foarte frumoase, calitative cu ilustrații foarte atrăgătoare. Din frageda copilărie Măria Sa Cartea – formează mintea și sufletul copilului. Contribuie la formarea statutului moral al cititorului, îl modelează.
Mulțumim dul Anatol pentru prezența dvs în incinta liceului și pentru setul de cărți dăruit bibliotecii.

Dotarea elevilor cu manuale

Instituția Publică Liceul Teoretic „Alexandru cel Bun” dispune de utilaj performant pentru copierea și copertarea manualelor școlare. Anual se dotează cu manuale școlare din contul instituției, astfel se acoperă insuficiența de manuale la nivel de liceu. Recent au fost copertate în jur de 80 de buc. de manuale la limba engleză pentru clasele a VIII-a și a XII-a.

Biblioteca liceului își așteaptă elevii!

Administrația IPLT Alexandru cel Bun”, a achiziționat un nou lot de cărți (65 de titluri, 117 exemplare, în sumă de 12 mii lei). Cărți actuale, captivante, interesante atât pentru micii utilizatori, cât și pentru treapta gimnazială și liceală. Dna Stela Celac -bibliotecarul liceului se bucură pentru faptul că la ziua de azi cu certitudine poate spune „Copiii citesc și mereu sunt în căutarea cărților noi”.

În acest an a crescut foarte mult numărul de utilizatori, multe din această colecție a fost procurate la cerințele elevilor și după cerințele programului școlar. Dragi utilizatori, după Vacanța de Iarnă vă aștept cu mare drag. Să trăiască Măria Sa -CARTEA!!!

Lansare de Carte

În incinta IPLT ” Alexandru cel Bun ”, am avut onoarea să o avem alături pe dna Ada Zaporojanu – înzestrată cu talent și dăruită cu suflet copiilor. Ea , a adus în versul său Iubirea și Pacea, Dragostea și Respectul, astfel formând legătura dintre carte, muzică, suflet. Când deschidem placheta sa de versuri, intrăm într-un spațiu al firescului, al omeniei. Aici, elevii împreună cu profesorii am cântat, recitat, ne-am deschis sufletul spre frumos.
Un parteneriat frumos – diriginții cl I- ”D” –Prepelița Angela, I- ”E”-Ursu Eudochia, III- ”B”-Parfeni Diana, administrația Liceului, fotografului Gheorghe Rusu.
” A fost o manifestare de zile Mari, unde Cartea s-a aflat la un loc de cinste, iar copiii au înălțat-o pân la cer, până la stele. Participând la asemenea manifestări și ei devin mai buni la suflet, mai mărinimoși, mai exigenți, mai dornici de a pătrunde în ” Lumea Cunoștințelor ” ”–Ada Zaporojanu .

Dotarea bibliotecii Liceului Teoretic „Alexandru cel Bun” 2020

Biblioteca Liceului Teoretic „Alexandru cel Bun” a fost dotată cu achiziţii noi în valoare de 13 000 lei din bugetul liceului. Literatură pentru clasa primară, gimnazială, liceală. Romane noi -pentru alinarea sufletelor💖. S-au procurat şi 640 de exemplare de fişe pentru utilizatori. Elevii nu vor mai achita câte 1 leu pentru fişe. Vă aştept în Noul An – 2021 să frunzăriţi aceste cărţi interesante de la Mic la Mare.

Dotarea bibliotecii Liceului Teoretic „Alexandru cel Bun” 2021

Administrația IPLT Alexandru cel Bun”, a achiziționat un nou lot de cărți (65 de titluri, 117 exemplare, în sumă de 12 mii lei). Cărți actuale, captivante, interesante atât pentru micii utilizatori, cât și pentru treapta gimnazială și liceală. Mă bucură faptul că la ziua de azi cu certitudine pot spune „Copiii citesc și mereu sunt în căutarea cărților noi”. În acest an a crescut foarte mult numărul de utilizatori, multe din această colecție a fost procurate la cerințele elevilor și după cerințele programului școlar. Dragi utilizatori, după Vacanța de Iarnă vă aștept cu mare drag. Să trăiască Măria Sa -CARTEA!!! Mulțumesc administrației, în fiece an îmbogățește colecția bibliotecii.

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.